Sýrový krém s bylinkami


Na přípravu budete potřebovat:

Filtrovací kornout na kávu

4 kelímky bílého jogurtu

200g ovčího sýry

Petrželovou nať

Kopr

1 vrchovatá kávová lžíce sušené máty

2 stroužky česneku

1 polévková lžíce citrónové šťávy

2 pálivé feferonky (lépe čerstvé mohou být i sušené)

50 g černých oliv

Na malý hrnec položte cedník a do něj kávový filtr. Ten naplňte jogurtem a nechejte asi 20minut kapat. Mezitím v hrnci rozmačkejte ovčí sýr. Omyjte petrželovou nať a kopr, jemně nasekejte a přidejte k ovčímu sýru.  Promačkejte česnek a vše dobře promíchejte.

K vykapanému jogurtu přidejte citronovou šťávu a pak přidejte ke směsi z ovčího sýra.  Míchejte, dokud vám nevznikne krémová pasta. Tu dejte zchladit nejméně na hodinu do lednice.

Omyjte feferonky, nakrájejte na kolečka a společně s olivami ozdobte vrch krému.

Recepty pocházejí z knihy: Nejlepší recepty světové kuchyně – Michael Brauner.